Slapeloosheid – De vele oorzaken van de slaapstoornis

Slaaploosheid is de toestand waarbij men moeilijkheden heeft om in te slapen of een goede nachtrust te hebben. Mensen die lijden aan slapeloosheid ervaren de onmacht om in slaap te blijven of tot rust te komen en zo in slaap te geraken. Slapeloosheid kan worden verholpen met natuurlijke slaapmiddelen.

Er zijn veel oorzaken van de slapeloosheid slaapstoornis. De volgende zijn de meest voorkomende.

* Teveel opname van cafeïne. Koffie houdt een mens wakker en mentaal actief, teveel inname, vooral ’s nachts, veroorzaakt slapeloosheid. In eerste instantie zal dit invloed hebben op het slaapritme van uw lichaam, en dit kan eventueel leiden tot de gewenning van uw lichaam om steeds wakker te blijven.

* Andere psychoactieve geneesmiddelen die cafeïne, cocaïne, efedrine, methafitamine, modafinil, methylfenidaat, en/of bepaalde kruiden bevatten veroorzaken ook slapeloosheid.

* Problemen zoals stress, depressie, benauwdheid en angst

* Hormonale veranderingen tijdens de menstruatie en het stadium van de menopauze.

* Psychische stoornissen zoals bipolaire stoornissen, algemene angststoornis, klinische depressie, post-traumatische stress-stoornis, obsessieve compulsieve stoornis, en schizofrenie.

* Neurologische aandoeningen zoals hersenletsels en hersentrauma’s

* Psychische aandoeningen zoals slaapwandelen, REM gedrag stoornis en zelfs nachtmerries

* Verstoord slaapritme

* Ploegenarbeid

Bovenstaande zijn slechts enkele van de oorzaken die de slapeloosheid slaapstoornis in de hand werken. Het is logisch dat als men veroudert, zijn of haar vermogen om voor een langere tijd zonder storing te slapen, afneemt .

Vooraleer te overwegen om medicatie nemen worden eerst natuurlijke slaapmiddelen voorgesteld. Indien de oorzaak van uw slapeloosheid niet gedragsmatig is, overleg dan het best met uw arts die voor u de beste behandeling voorstelt.

Lees meer over het behandelen van narcolepsie op deze website.